At finde en orm i sin mad er nok det sidste, man har lyst til. Altså med mindre den smager af kakao og pynter på en dejlig, velsmagende chokoladekage. Det bedste ved denne kage - ud over at den smager godt - er, at den på ingen måde skal være pæn. Ormene kan være en smule udfordrende at lave, og du skal holde tungen lige i munden – til gengæld skal du ikke være bange for at miste dit mesterbagerforklæde, fordi din kage både er grim og uappetitlig. Det er nemlig meningen, og så kan alle jo være med.
TIP! Start i god tid - ormene skal stå minimum fire timer på køl, inden de kan bruges.
Til ormene skal du bruge:
› Et højt glas (måske en smal vase)
› Sugerør
› 2 dl Matilde-kakao
› 2 dl letmælk
› 6 tsk. gelatinepulver
› 6 spsk. vand
Sådan gør du:
› Træk alle knækkene på sugerørene ud i deres fulde længde
› Fyld dit høje glas med så mange sugerør som muligt (knækkene skal vende nedad)
› Bland kakao og mælk sammen
› Opblød gelatinepulveret i vandet, og lad det trække i et par minutter
› Smelt gelatinen i et vandbad (den skal være flydende), og lad den køle af
› Hæld gelatinen i din kakao-mælkeblanding, og rør
› Hæld så godt som muligt blandingen ned i sugerørene, til glasset er fyldt
› Stil sugerørene på køl i minimum fire timer
Kagen!
Det bedste er at bage en chokoladekage, da den kan tage sig ud som "jord", ormene kan kravle rundt i. Her kan du jo bage lige præcis dén chokoladekage, som du allerbedst kan lide. MEN! Husk at bage to - en stor, der fungerer som bund, og en lidt mindre, som du kan smuldre oven på den store kage, så det kommer til at ligne jord.
Når din chokoladekage-jordbund står klar og er kølet af, er det tid til at klemme ormene ud på den. Snup et af dine sugerør, og skub ormen ud af røret med to fingre.
Føj for pokker og velbekomme!