Du kender det sikkert: Der er indkøbt store bøffer og Gøl-pølser, der er snittet salat, og Hatting-flutene er tøet op – solen skinner, kullene er endelig perfekte (det tog en halv livstid længere, end du regnede med), alt er godt… Altså lige indtil kødet klæber sig fast på grillristen og nægter at give slip, så du kan vende det.
Du begynder at svede (og snerre af dine omgivelser), for du har forinden udråbt dig selv til at være Grillmester af 1. grad og kan nu se titlen glide videre til en af dine grill-gæster, som i løbet af dagen har delt rundhåndet ud af sin gigantiske og intimiderende grill-viden.
Mens du kæmper med kødet, går der ild i flutene, og da I endelig kan sætte jer til bords, er det faktisk kun salaten, der smager nogenlunde godt. Kødet er sort og sundhedsskadeligt på den ene side og råt og lige så sundhedsskadeligt på den anden side. Du ender med at kaste forklædet i ringen og ringe efter pizza.
Selvom I forhåbentlig hyggede jer alligevel, så kunne det have været fuldstændig grill-tastisk, hvis de besværlige bøffer bare havde sluppet risten. Det gør de næste gang! Vi har nemlig fundet et simpelt trick, der kan hjælpe dig – og alt, du skal bruge, er en halv kartoffel.
Slip-let-grill-guide i tre trin:
1/ Sørg for, at grillen og risten er varme
2/ Skær en rå kartoffel over, og stik en gaffel i den
3/ Gnid den overskårne side af kartoflen henover risten
Tillykke! Du er nu klædt godt på til at generobre din titel som Grillmester af 1. grad.