Skifte-skifte bankmand - magasinetboligforbedring.dk

Skifte-skifte bankmand

0

Skifte-skifte bankmand

De fleste har en krejler gemt i maven, men når det kommer til lån, renter og gebyrer, stopper prutteriet ofte brat. Det er der slet ingen grund til!

En undersøgelse fra 2013 foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viste, at kun hver tiende forbruger har skiftet bank inden for de seneste to år. Ovenikøbet viser tal, at knap 80% af bankkunderne nøjes med at kontakte deres egen bank, når de skal låne penge. Samme år viste en undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, at der faktisk kan være op til 37.000 kr. i forskel mellem den dyreste og billigste bank. Testen var baseret på tre modelfamilier.

Der kan altså være god grund til at kigge sin bank lidt ekstra efter i sømmene. Det er langt fra sikkert, at du kan spare 37.000 kr., men lidt har også ret. Desuden er et økonomi-tjek altid godt givet ud. Det giver dig et værdifuldt indblik i, hvad du rent faktisk bruger dine penge på.

Dobbelt-up på boligforbedringen

Oplist din indkomst over for de faste forbrugsudgifter og boligudgifter og beregn herudfra dit rådighedsbeløb. Vær opmærksom på, at du kan spare penge på dine månedlige faste udgifter, hvis du energirenoverer dit hus. Hør derfor, om banken tilbyder fordelagtige finansieringer i forbindelse med en energi- og klimarenovering. Samtidig kan de penge, du muligvis sparer ved et bankskifte, ovenikøbet være med til at dække en del af renoveringen.

Skift bank – sådan!

1. Afklar dine behov og krav til banken
– hvilke konti skal du oprette? Hvilke lån har du behov for? Skal det være en lokal bank, eller vil du ordne alt på nettet?

2. Undersøg dine nuværende bankforretninger
– hvilke konti har du nu? Hvad betaler du i renter og gebyrer?

3. Sammenlign priser og gebyrer
– fx på samlino.dk, mybanker.dk, pengepriser.dk

4. Forhandl tilbud med evt. nye banker
– skal du betale for at afvikle lån i din gamle bank? Skal du betale
for at oprette kassekredit, nye lån, pensionsopsparing i den nye?

5. Vælg ny bank og læg et budget
– aftal møde med din nye bank og læg en plan for din økonomi

Sammenlign banker på:

Samlino Mybanker eller pengepriser.dk

www.boligejer.dk
www.bolius.dk

Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar