Mal dig til et sundere indeklima - magasinetboligforbedring.dk

Mal dig til et sundere indeklima

1
Brug af den rette maling kan have indflydelse på et godt indeklima i din bolig, så du undgår jordslåede pletter, skimmelsvamp og allergi.
Gør noget ved de kolde ydervægge

Har tapetet på ydervæggen løsnet sig, eller er der kommet jordslåede pletter på din ydervæg, kan det være et tegn på, at muren er kold. Dette kan blandt andet skyldes dårlig isolering.

Hvad kan du gøre? Den kolde ydermur kan i dag isoleres indefra med for eksempel Erfuhrt Klimatec-tapet. Herved undgås det, at dampene indefra trækker mod den kolde mur. Tapetet gør muren varmere, og du undgår overfladeproblemer i form af jordslåede pletter. Muren skal dog være tæt udefra, hvis tapetet skal fungere efter hensigten.

Forebyg mod skimmelsvamp og allergi

Flere oplever i dag problemer med skimmelsvamp i deres hjem. Problemet opstår ofte, hvis du bor i et gammelt hus, hvor du har fået sat nye, tætte vinduer i. Luftes der for lidt ud, har skimmelsvamp gode forhold. Svampen er sundhedsskadelig og kan forårsage sygdom hos beboerne i husstanden. Den opstår typisk i soverum, kældre, vaskerum og badeværelser. Vanddamp fra for eksempel tøjvask og brusebad vil ofte søge mod de kolde ydervægge, som suger fugten til sig, og mod vinduerne, som danner kondens.

Hvad kan du gøre? Det kan være en god idé at malerbehandle de pågældende vægge med for eksempel Bio Indesilikat-maling, som kan bruges oven på et mineralsk underlag som puds eller kalksandsten. Malingen kan optage fugten og afgive den hurtigt, uden muren bliver påvirket af vanddampe indefra. Denne malerbehandling er miljøvenlig og kan forebygge mod skimmelsvamp og allergi.

Kontakt din lokale farveforhandler for at få råd og vejledning til dit næste malerprojekt.

Del.

Om forfatteren

1 kommentar

Efterlad en kommentar