Køkkenet er ikke et prydlokale - magasinetboligforbedring.dk

Køkkenet er ikke et prydlokale

0

Køkkenet er ikke et prydlokale …

… det må gerne være lækkert, men man skal kunne bruge det, siger Michelin-kok David Johansen, der selv har renoveret køkkenet i privaten.

Han indrømmer blankt, at han og hustruen Line godt kan lide pæne ting – og at brune køkkenlåger af træ ikke falder i den kategori. I 2013 købte de et klassisk 70’er-parcelhus i Solrød, hvor de tidligere ejere havde indsat et nyt køkken fem år tidligere. Kvaliteten var så god, at parret ikke så nogen pointe i at hive det ned og starte forfra. I stedet renoverede de det, så rummet nu lever op til deres krav om funktionalitet og stil.

Det skal fungere

”Vi har en lille datter og en almindelig hverdag ligesom alle andre,” fortæller David Johansen. ”Derfor har vi indrettet et praktisk køkken, som er nemt at holde rent. For eksempel droppede vi idéen om en rå træbordplade og har i stedet valgt laminat i høj kvalitet, og køkkenlågerne blev malet mat hvide i stedet for højglans.”

Hvad hvidevarerne angår, har David Johansen ingen specielle krav til køleskabet og opvaskemaskinen, men induktionspladerne går han ikke på kompromis med: ”Det er måske en fagskade, men jeg hader at lave mad på ting, der ikke virker. Med induktion kan man opnå en højere varme hurtigere, og det er vigtigt mange steder i madlavningsprocessen. Hvis det hakkede kød til bolognesen ikke får varme nok, koger det i stedet for at stege, og det går ud over smagen.”

Brugbare flader

Som selverklæret fagnørd går David Johansen også op i praktiske detaljer som stikkontakter: ”I mange køkkener er der for få stikkontakter, og de sidder altid nogle dumme steder! Det skal være sådan, at man kan bruge flere maskiner ad gangen.”

Køkkenmaskinerne bruger han faktisk ikke så tit, og derfor står de pænt ryddet af vejen i et skab. Han anbefaler, at man udnytter opbevaringspladsen for at frigøre mere arbejdsplads på køkkenbordet. ”Det eneste, vi har stående fremme, er en espressomaskine og de knive, vi bruger,” siger han og tilføjer med et smil: ”Vi har hver vores knivblok, for min kone vil have pæne knive, og jeg vil have kokkeknive.”

Helt vores eget

Det er nu ikke kun Lines knive, der er pæne – hele køkkenet er lækkert indrettet, og det er der en grund til, fortæller David Johansen: ”Vi bruger køkkenet rigtig meget. Vi spiser alle vores måltider her, lægger puslespil med vores datter og alt muligt andet. Det skal der være plads til, og rummet skal have noget varme, kant og sjove detaljer, så der er hyggeligt at være.”

Parret har blandt andet valgt at pifte køkkenet op med klinker i forskellige sort-grå mønstre. De har også opsat hylder, der prydes af David Johansens eksklusive samling af kogebøger.

”Vores køkken er ikke specielt unikt,” siger han. ”Men det er vores eget, fordi vi selv har istandsat det og valgt de ting, vi kan lide. Folk skal bare kaste sig ud i renoveringen. Det er en sjov proces, fordi man kan få det, som man vil have det.”

”Jeg hader at lave mad på ting, der ikke virker.”

David Johansen er udlært kok og tjener. Han er køkkenchef på Michelin-restauranten Kokkeriet og har tidligere været i køkkenet hos flere af Københavns bedre restauranter.

I 2014 har han medvirket som dommer i Masterchef på TV3.

Han er gift med Line Smith Johansen, og sammen har de datteren Kamille.

Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar