Klar til boligsalg - op på mærkerne - magasinetboligforbedring.dk

Klar til boligsalg – op på mærkerne

0

Klar til boligsalg:

Op på mærkerne!
Faldende renter og stigende optimisme har lokket boligkøberne ud af finanskrise-busken. Du kan øge chancerne for, at de vælger dit hus, ved at sænke energiforbruget.

Fastforrentede boliglån til historisk lave renter har gjort det trygt at investere i et nyt hjem. Ifølge boligsiden.dk har der i 2015 været massiv efterspørgsel på ejerboliger. I februar lå antallet af solgte villaer og rækkehuse 39 procent højere end gennemsnittet for februar i de fire foregående år. Bolighandlen breder sig som ringe i vandet, fordi sælgerne ofte køber et nyt hus og på den måde igangsætter en dominoeffekt af køb og salg.

A-mærkede huse hitter
Et nyt hjem købes som regel med fornuften: Huset skal være praktisk indrettet uden spildplads, og frem for alt skal de faste udgifter være så lave som muligt. Tal fra boligsiden.dk viser, at to ud af tre boligsøgende går efter et hus med lavt energiforbrug, også selv om et godt energimærke presser prisen op. I 2014 blev villaer med energimærke A i gennemsnit solgt til 17.800 kroner per kvadratmeter, mens gennemsnitsprisen for villaer med energimærke G var 8.000 kroner per kvadratmeter – altså under det halve.

Den rigtige renovering
Selv om husets køkken er ved at være forældet, kan det være en god idé at investere i energiforbedringer i stedet. De fleste købere har forskellige holdninger til, hvordan et køkken skal indrettes – og vil måske helst gøre det selv – mens de fleste er enige om, at lave varmeudgifter er et hit.

En energirenovering kan øge værdien af din bolig og gøre den nemmere at sælge. Spørg din lokale ejendomsmægler til råds, inden du går i gang. Han eller hun vil vide, hvad køberne i dit område går op i. Er det isolering, energiruder, jordvarme, solceller eller noget helt andet? En energikonsulent kan også hjælpe dig med at beregne, hvor du får mest ud af at sætte ind. Hurtige løsninger som udskiftning af oliefyr og efterisolering af ydervægge og loft kan ofte betale sig.

Vidste du…
… at du som sælger skal sørge for, at huset har et gyldigt energimærke? Energimærkningen skal udføres af en energikonsulent fra et certificeret energimærkningsfirma. Din ejendomsmægler kan hjælpe dig med at få udarbejdet et energimærke.

Tips til salg

  • Sørg for, at huset ser venligt, rart og lyst ud
  • Især entréen skal være indbydende – den er det første, køberne ser
  • Ryd op og smid ud
  • Møblér let
  • Spred hygge med friske blomster og tændte stearinlys

Links

Boligsiden
Spar Energi
Boligejer

Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar