Grønt lys - go green! - Grøn håndværkerfradrag - magasinetboligforbedring.dk

Grønt lys – go green! – Grøn håndværkerfradrag

0

GRØNT LYS – GO GREEN!

Håndværkerfradraget bliver i 2016 og 2017 af en mere grøn kaliber med et højere fradrag, som kan gøre din bolig endnu bedre. Læs om det nye håndværkerfradrag her.

BoligJobordningen fortsætter fra 2015 i kraft af den nye regerings brede forlig. Der har dog været en markant omlægning af håndværkerfradragsordningen, som vi kender den. Fra den 1. januar 2016 vil håndværkerfradraget kun omfatte energivenlige forbedringer med en øget fokus på bæredygtighed og klimaindsats. Det vil fra 2016 ikke længere være muligt at få fradrag på ikke-grønne løsninger som malerarbejde, gulvlægning samt reparation og fornyelse af køkken og bad.

”En grøn BoligJobordning vil gøre det mere attraktivt for danskerne at energirenovere deres hjem. Ordningen vil øge omsætning og aktivitet i bl.a. håndværksvirksomheder i hele landet,” udtaler skatteminister Karsten Lauritzen i den officielle pressemeddelelse på Skatteministeriets hjemmeside den 29. juni 2015.

God service

Ud over den grønne omstilling hæves fradraget fra 15.000 kr. til 18.000 kr. i 2016. Håndværkerfradraget deles i to, så det er muligt at få 12.000 kr. til grønne håndværkerydelser, imens de 6.000 kr. kan benyttes til almindelige serviceydelser som rengøring og børnepasning.

Sæt i gang

Ud over at du sparer penge på selve udgiften til håndværkere, kan energiforbedringer give yderligere besparelser på eksempelvis varmeregningen. Det nye, grønne håndværkerfradrag gør arbejdet billigere, samtidig med at boligen forbedres væsentligt, og det er en klar fordel ved håndværkerfradraget, siger Torben Liborius, der er erhvervspolitisk chef ved Dansk Byggeri:

”Håndværkerfradraget er vigtigt for de private boligejere, for det gør arbejdet billigere. Økonomien i projektet bliver bedre. Erfaring viser, at et økonomisk tilskud får boligejerne til at sætte arbejde i gang, ofte også til langt større beløb, der på den måde gør boligerne bedre.”

Med alle de forbedringer er der næsten ingen undskyldninger for ikke at komme i gang med at energiforbedre dit hus. Udnyt dit fradrag, kontakt din lokale håndværker og få et tilbud.

Trappe-trin-illustration

6 trin du skal i gennem for at opnå fradrag:

 1. Sikre dig at du er berettiget til fradrag på enten din folkeregisteradresse eller fritidshus. Fradraget er på 18.000 kr. pr. person over 18 år i husstanden.
 2. Bestil et stykke arbejde, der er inkluderet i fradragsordningen (se oversigten).
 3. Få dokumentation for det udførte arbejde, f.eks. en faktura eller serviceerklæring.
 4. Betal for arbejdet med elektronisk betalingsform i form af betalingskort, bankoverførsel eller indbetalingskort. OBS! Der må ikke betales med kontanter.
 5. Indberet udgiften på SKAT.dk med det samme eller i slutningen af året. Hav dokumentationen klar.
 6. Gem dokumentation for arbejdet samt betalingen mindst tre år efter, da SKAT til hver en tid kan kræve disse oplysninger.

”BoligJobordningen bidrager til at give børnefamilier mere luft i hverdagen. Ordningen gør samtidig stor gavn ude i lokalområderne, hvor ordningen bidrager til at skabe aktivitet og beskæftigelse,” siger Finansminister Claus Hjort Frederiksen

Grøn oversigt

Nye energiforbedringer du får fradrag på til fra 2016-17:

 • Reparation og forbedring af skorsten
 • Installation af luft-til-luft varmepumpe
 • Solafskærmning af vinduer og glasdøre
 • Energirådgivning til energiforbedringer
 • Sikring af yderdøre og vinduer mod oversvømmelse
 • Udskiftning af faste belægninger med permeable belægninger
 • Installation af ladestik til el-biler
 • Kortlægning og fjernelse af bygningsdele, der indeholder asbest, PCB og bly
 • Afmontering af brændeovne
 • Tilslutning til bredbånd

Se alle 26 grønne fradrag på www.energihjem.dk/nye-groenne-haandvaerkerfradrag-2016-2017

Serviceoversigt

Fradrag på 6.000 kr. pr. person til serviceydelser for at undgå sort arbejde.

 • Rengøring
 • Vinduespudsning
 • Børnepasning
 • Havearbejde

INFO! Når du anvender en elektronisk betalingsform og indberetningsmodul på SKATs TastSelv-system, føres fradraget automatisk over på din selvangivelse.

Claus Hjort Frederiksen

„BoligJobordningen bidrager til at give børnefamilier mere luft i hverdagen. Ordningen gør samtidig stor gavn ude i lokalområderne, hvor ordningen bidrager til at skabe aktivitet og beskæftigelse,“ siger Finansminister Claus Hjort Frederiksen (foto)

Kilder:
www.haandvaerkerfradrag.dk
www.skat.dk
http://www.fm.dk/temaer/boligjobordning
www.danskbyggeri.dk
www.skm.dk
www.ft.dk
www.energihjem.dk
Folketingets lovforslag og pressemeddelelse

Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar