Brolægning - Deres store drøm var en terrasse - magasinetboligforbedring.dk

Brolægning – Deres store drøm var en terrasse

0

Deres store drøm var en terrasse

Bjørn Maarupgaard og Alan Christensen, begge 29, viser med glæde deres nye terrasse frem. Inden den stod færdig, gjorde de sig mange overvejelser om tilblivelsen. De fandt tryghed ved at få en professionel til at udføre arbejdet.

Terrassen i Øster Snede er ikke for alvor blevet taget i brug endnu. Som Bjørn og Alan selv siger, mangler de lige at tilføre den sidste finish, før stedet tager sig ud, som de gerne vil have det til. Men drømmene om oasen er de samme, som dengang Bjørn og Alan satte sig for at få den lagt. Bjørn tegner et levende billede af den optimale dag på sin nye terrasse:

”Det må være en varm sommerdag i solen, på sydsiden, med familie eller venner, hvor der er tændt op i grillen, og man nyder en iskold pilsner eller et glas hvidvin.”

To terrasser

Terrassen er i virkeligheden to terrasser med et samlet areal på 90 kvadratmeter. De er forbundet med en flisekant, som er lagt rundt om huset, før den i sidste ende, som en flisesti, føres helt ud til vejen. Ud for terrassen på husets nordside skråner græsplænen ned mod en sø, mens plænen ved den sydvendte terrasse er flad.

Det er med fuldt overlæg, at begge terrasser går direkte ud i det grønne uden nogen form for afskærmning mellem sten og græs: ”Vi valgte, at det skulle være åbne terrasser, for ikke at fjerne udsigten inde fra stuen og køkkenet,” forklarer Bjørn.

Tanker om tilblivelsen

Faktisk er der gået mange tanker forud for udførelsen af arbejdet. I første omgang overvejede Bjørn og Alan at trække på deres fædre og dermed lægge terrassen selv. Men mangel på erfaring og viden om de maskiner, det krævede at udføre arbejdet, afholdt dem i sidste ende fra gør-det-selv-projektet. De var bange for ikke selv at kunne gøre jorden under terrassen jævn og stabil nok, hvilket kunne medføre nedsunkne eller løse fliser langs kanterne. Bjørn og Alan valgte at lede efter professionel assistance, så resultatet kunne blive så jævnt og ensartet som muligt.

”Vi ville gerne have en brolægger til at udføre arbejdet, da det samlede flisebelagte areal også er ret stort. Da brolæggeren, foruden at lægge terrassen, også tilbød at lave alt jordarbejdet i forbindelse med anlægning af ny græsplæne og nedgravning af jordvarme, var det samlede tilbud meget fornuftigt,” uddyber Bjørn.

Professionel tryghed

Der er selvfølgelig noget stolthed i at have lavet arbejdet selv, men parret har været glade for trygheden i at lade fagfolk løse opgaven. De ser det som en stor fordel, at man kan læne sig trygt tilbage og stole på, at de professionelles erfaring giver et flottere og mere ensartet slutprodukt, end de selv ville være i stand til at lave. Deres forventninger er således også til fulde blevet indfriet, og de vil til enhver tid anbefale andre i samme situation at gøre brug af en brolægger.

Bjørn og Alan drømte om en terrasse, og det fik de. Hvad der skal til, før terrassen for alvor kan indtages i den nye sæson, er der også lagt klare planer for, fortæller Bjørn:

”Vi vil gerne investere i et lounge-sæt med en lille sofagruppe til terrassen på husets sydside. Dertil ville vi gerne have fat i et udtrækningssejl til at skabe mere læ til solbadning.”

Del.

Om forfatteren

Efterlad en kommentar