Sponseret indhold
De fleste af os bruger meget tid i vores køkkener og ikke kun til madlavning. For mange mennesker er køkkenet blevet et opholdsrum, hvor der også foregår mange andre aktiviteter som for eksempel leg, lektielæsning og et væld af forskellige former for kreative aktiviteter.
Samtidig er madlavning for mange blevet en hobby, hvorfor køkkenet også skal kunne leve op til de krav, diverse madlavningsprojekter stiller. Køkkenet skal derfor være både funktionelt og hyggeligt, og med ganske få, men effektive, virkemidler kan dit køkken blive hjemmets bedste rum.
Gode siddepladser og plads til opbevaring
Hvis du sidder meget i dit køkken og pusler med forskellige projekter, så sørg for at investere i et ordentligt bord og nogle gode stole. Om du er til glatte eller polstrede stole, malede eller rå overflader, er en smagssag, men sørg gerne for, at tingene nemt kan tørres af og ikke kræver for meget vedligeholdelse. Køkkenet er et sted, der nemt bliver snavset, så de ting, du opbevarer derude, skal som hovedregel kunne tåle lidt af hvert.
En anden vigtig ting er opbevaringsplads. Mange af os har rigtig mange køkkenmaskiner og redskaber, og det kan nemt komme til at fylde. Et tip kan være at sætte det, du ikke bruger så tit, ud i et skab i for eksempel bryggers, garage eller kælder for på den måde at skabe mere plads til de ting, der ofte anvendes.
Gør rent
Når vi opholder os meget i et rum, bliver der tilsvarende mere beskidt. Køkkenet er særligt udsat, fordi vi her håndterer grøntsager med jord på, råt kød og opvask med madrester på. Derfor er det ekstremt vigtigt at holde sit køkken rent, så det ikke bliver en levende bakteriekoloni. Ikke bare er et rent køkken med til at forebygge maveonder, det er også behageligt at opholde sig i et rent og pænt lokale.
Så skift karkluden hver dag, og sørg for at fjerne madrester og brugt service med det samme. Vask gulvet og rummets andre overflader af en gang om ugen, tøm skraldespanden og luft ud i rummet. Når det først er blevet til faste rutiner, er det hurtigt klaret, og du undgår at skulle bruge en hel dag på at gøre rent, når dit køkken først er blevet virkelig beskidt og ulækkert.
Hygiejnen spiller meget ind for livskvaliteten, og især hvis der er små børn
i hjemmet.
Et køkken skal bruges
Et køkken er ikke et lokale, der skal stå ubrugt hen til pynt – det skal bruges! Sørg for at indrette det sådan, at det er praktisk og nemt at være i rummet, når du laver mad, bager osv. Gem ikke de ting væk, du bruger ofte, men stil dem, så de er nemme at komme til. Selv et veludrustet køkken kan holdes ryddeligt med nogle enkle tips.
Er du for eksempel hoppet med på sous vide-bølgen, har du sikkert nogle redskaber, du bruger til formålet. Sous vide-teknikken kan udføres med enten et sous vide-kar, en særlig ovn med sous vide-funktion eller med en mindre og mere handy sous vide-stav. Et sous vide-kar kræver en del plads, og at investere i en ny ovn er dyrt. Sous vide-staven er derimod billig, let at bruge og fylder ikke meget i skabet. De fleste er sikkert allerede i besiddelse af en stor gryde, og her vil staven i kombination med gryden være et oplagt valg i den private husholdning. Vil du vide mere om, hvad sous vide er, samt hvilke forskellige redskaber og råvarer, der kræves, så læs mere
her.